CCleaner, houd je pc snel en schoon!

Nieuwe laptops en pc’s zijn lekker snel en fris, maar voor je het weet begint de boel te vertragen. Lange opstarttijden en haperingen bij het openen van programma’s leiden tot snel oplopende irritaties. Wellicht is het dan tijd voor een schoonmaak van je pc.

logo-ccleanerCCleaner haalt in een handomdraai de bezem door je systeem. De applicatie verwijdert tijdelijke internetbestanden, je surfgeschiedenis en desgewenst geïnstalleerde programma’s. Daarnaast maakt de software je (Windows) register schoon en ruimt het overgebleven delen van verwijderde programma’s op.

CCleaner ondersteunt alle moderne browsers. Hoewel de hoofdfunctie het opschonen van tijdelijke internetbestanden betreft, gaat de software verder. Een scan van je register-integriteit controleert op ontbrekende DLL (systeem-) bestanden en problemen met Microsoft’s besturingselement ActiveX. Deze scan behandelt tevens moeilijkheden met verouderde software omdat CCleaner bijhoudt wat je installeert. Zo verwijder je met één klik kwaadwillende of slecht functionerende software.

Onder Windows vind je na lang zoeken wellicht dezelfde instrumenten die CCleaner in één handig overzicht biedt. CCleaner is bovendien supersnel en klaart de klus op onnavolgbare wijze. Een schoonmaakbeurt voor tijdelijke internetbestanden is in minder dan een halve minuut gepiept op een bomvolle pc. Hulde voor deze goedgevulde digitale bezemkast.

Download hier de gratis versie van CCleaner. Als de link niet meer werkt ga dan naar deze website: CCleaner Downloaden

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.